eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Rekordidő alatt a Déli-sarkra

Három kanadai férfi rekordot döntött: ők jutottak el a leghamarabb az Antarktiszon át a Déli-sarkra.

Ray Zahab, Kevin Valley és Richard Weber az 1 130 kilométert 33 nap, 23 óra és 30 perc alatt teljesítette. Eddig a leggyorsabb túrázók 39 nap 7 óra és 49 perc alatt tették meg a távot.

Mint mondták, nagyon zavarta őket az, hogy igen sokáig csak havas, hófehér tájon jártak, gyakran akkora volt a köd, hogy semmit sem láttak. Az angol kifejezéssel white out-nak nevezett jelenségben az emberek elveszíthetik tájékozódó képességüket.

Nagy hasznukra volt azonban az a kalóriadús étrend, amely zömében szalonnából, sajtból és vajból állt. Naponta 7000 kalóriát vittek be a szervezetükbe, de mint mondták, majd' meghaltak egy pizzáért.

A csapat két tagja síléccel közlekedett, míg Zahab hótalpakon tette meg a távot. A három férfi - akik éjjelente sátorban aludtak, - összesen 77 kilogrammnyi csomagot vitt magával.

A csoport korábban már kettészelte a Szaharát is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×