eur:
389.46
usd:
362.81
bux:
67982.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Tököt hordanak a motorosok bukósisak helyett

Egyre több nigériai motoros hord szárított sütőtökhéjat a fején. Egy januárban életbe lépett új jogszabály arra kötelezi őket, hogy bukósisakkal védekezzenek a sérülések ellen, azonban sokan nem tudják megfizetni a védőfelszerelés árát.

A nigériai motorosok szárított sütőtökhéjat viselnek fejükön, mivel nem tudják megfizetni a kötelező bukósisak árát. A szabálytalan motorosok bírságra és járművük elkobzására számíthatnak.

A Nigéria északi részén fekvő Kano város rendőrei több olyan motorossal is találkoztak, akik ilyen rögtönzött fejvédőben közlekedtek.

A város közlekedésbiztonsági hivatalának vezetője elmondta: nehéz szót érteniük a helyi motorosokkal, ezért lefoglalják a motorkerékpárokat és bíróság elé viszik a szabálytalankodókat.

A nigériaiak - akik a tökhéjakat alapvetően folyadékok szállítására és tárolására használják- a hagyományos bukósisak magas ára miatt választják ezt a megoldást. A védőeszköz darabja akár 29 dollárba (5600 forint) is kerülhet, ami nem kis összeg az évi 400 dolláros (78 ezer forint) kenyai átlagjövedelemhez viszonyítva.

Az afrikai országban egyébként nagyon népszerű a motorozás, gyakran a helyi hatóságok kölcsönöznek a munkanélkülieknek olcsó járműveket, ezzel segítve őket a jobb élethez.

A képzetlen motorosok azonban sok balesetet okoznak. Évente 4000 ember hal meg Nigéria útjain, a sérültek száma pedig a 20 ezret is eléri.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×