eur:
389.38
usd:
362.64
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Mindössze nyolcéves a világ legfiatalabb tanára

Aman Rheman teljesítménye a Guinness rekordok könyvébe illő: még nincs tízéves, de már egy indiai főiskola interaktív művészeti karán felnőtteket oktat számítógépes animációk készítésére.

Hangja vékony és magas, és olyan alacsony, hogy alig éri fel a pulpitust. Aman Rehman mégis bátran kiáll a főiskolások elé, hogy a számítógépes animáció rejtelmeire oktassa őket. A mindössze nyolc éves kisfiú szülei szerint ő a világ legfiatalabb tanára, de hogy ezt hivatalossá is tegyék, már jelentkeztek a Guinness rekordok könyvénél, hogy hitelesítsék gyerekük teljesítményét.

Aman apja, aki nem tud írni-olvasni és robogószerelőként havi húszezer forintból tartja el családját, addig spórolt, míg végül sikerült vennie egy használt számítógépet nagyobbik fiának. Aman egész nap azt figyelte, a bátyja hogyan számítógépezik. Három és fél éves korára már elkészítette első animációs szoftverét, és egy kisfilmet is táncoló betűkről.

Barátai unszolására az apa elvitte fiát a Dehraduni Főiskola interaktív művészetek szakára, ahol egy hétig győzködte a tanárokat, amíg azok végül elismerték a fiú tehetségét és felvették a főiskolára. Aman öt hónap múlva már saját szoftverprogramját készítette el.

A csodagyereknek hamar híre kelt Indiában, ahol egy vezető politikus ingyen laptoppal lepte meg a kisfiút, és megígérte, hogy 18 éves koráig állják tandíját.

Aman napközben egy helyi keresztény iskolába jár, esténként a főiskola előadásait hallgatja, míg heti egyszer tanárnak áll és okítja társait. "Jelenleg a fekete lyuk, a földönkívüliek és a környezetvédelem témájában vannak projektjeim" - nyilatkozta a nyolcéves kis zseni.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×