eur:
389.7
usd:
362.76
bux:
68017.66
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Valódi bűnözők is szerepelnek a maffiáról szóló filmben

Több embert is letartóztatott az olasz rendőrség a nápolyi maffiát bemutató Gomorra című film forgatása után. A bűnszervezetekről szóló dráma annyira realisztikus, hogy még valódi maffiózók is szerepelnek benne.

Az Oscar-díjas Martin Scorsese is méltatta a Camorra klánról szóló Gomorra című bestseller alapján készült olasz filmdrámát, amely a nápolyi bűnszervezetek világába vezeti be a nézőt.

Scorsese - aki olyan maffiafilmeket rendezett, mint a Nagymenők, a Tégla, vagy a Casino - úgy nyilatkozott, hogy Matteo Garrone alkotása egyszerre kétségbeejtő és reménykeltő: olyan film, amely kemény, ütős képet ad a nápolyi alvilágról.

Hozzátette: csodálja a képek tompaságát és azt az odaadó hozzáállást, amivel a rendező és a színészek hajszolják a szörnyű igazságot.

A fiatal olasz rendező, Matteo Garrone elmondta: különösen nagy elismerés számára, hogy alkotását egy ilyen elismert filmes méltatja. "Minden rendező közül Scorsese az, aki a legnagyobb hatással volt a szakmai fejlődésemre"- mondta.

A filmet az Egyesült Királyságban már tavaly októberben bemutatták, Olaszország pedig ezt az alkotást jelöli a legjobb külföldi film Oscar-díjára. A megtörtént eseményeket bemutató dráma jó esélyekkel indul, hiszen tavaly Cannes-ban elnyerte a zsűri nagydíját, az Európai Filmakadémia pedig öt díjjal jutalmazta.

A film Scorsese mellett a kritikusok tetszését is elnyerte, elsősorban autentikus stílusát dicsérték, ami nem véletlen, hiszen néhány mellékszereplő korábban maga is tagja volt az olasz bűnszervezeteknek.

Nápolyi sajtóhírek szerint több olyan szereplője is van a filmnek, akiket a forgatás után letartóztatott a rendőrség: maffiatevékenységgel, védelmi pénz behajtásával vádolják őket.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×