eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Szombaton mínusz 20 fok is lehet

Marad a hideg, fagyos téli idő az elkövetkező napokban is az országban, péntekre és szombatra virradóra akár mínusz 15-20 Celsius-fokra is süllyedhet a hőmérséklet - mondta el Tóth Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa.

Kifejtette: csütörtöktől egyre kevesebb felhőre lehet számítani, többórás napsütés valószínű, a nappali hőmérséklet azonban nem emelkedik, s az éjszakai lehűlés jelentősen erősödik majd. A hétvégén, péntekre és szombatra virradóra akár mínusz 15-20 fokra is süllyedhet a hőmérséklet a hóval borított területeken.

A továbbiakban borult idő várható, csapadékra nem kell számítani, az éjszakai lehűlés valamelyest mérséklődik, s mínusz 10 fok körüli hőmérsékletek valószínűek. A nappali felmelegedés a jövő héten sem változik, mínusz 2 és mínusz 8 fok közé esik majd jellemzően.

Tóth Tamás elmondta, hogy szerdára virradóra Hidasnémetiben és Vásárosnaményban volt a leghidegebb, mínusz 15,6 fok, ez csaknem 10 fokkal marad el az ezen a napon mért mínusz 24,6 fokos hidegrekordtól. Hozzátette: arra a számítanak, hogy a hidegrekord az elkövetkező napokban sem fog megdőlni.

A meteorológus közlése szerint tavaly az év első hónapjában január 5-én mérték a leghidegebbet, Szentesen mínusz 19,2 fok volt.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×