eur:
389.03
usd:
362.04
bux:
67970.16
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Még mindig keresik a decemberben eltűnt francia lányt

Továbbra sem találja a rendőrség azt a francia lányt, aki még december elején tűnt el Budapestről. A Corvinus Egyetemen tanuló lány, aki a Lánchíd közelében tűnt el, egy budapesti szórakozóhelyről jelentős mennyiségű alkohol elfogyasztása után távozott.

A II. kerületi kapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta: a lányt felkutatását nagy erőkkel kezdték meg. Nemcsak a térfigyelő kamerák képeit nézték át, hanem a környéken lévő egyéb objektumokon működő kamerák felvételeit is bekérték.

Ezeken látszik, hogy a francia diáklány egyedül indult el hajnalban az egyik Dohány utcai szórakozóhelyről a Lánchíd irányába. Azt azonban nem tudni, hogy felment-e és lejött-e a hídról, ugyanis a kamerák ezt már nem mutatják.

A nyomozó a sajtótájékoztatón elmondta azt is, hogy a diáklány hetente többször is szórakozni járt a barátaival. Eltűnésekor is hat üveg sört és hat rövid italt ivott meg.

A lány egyébként feltűnően jóban volt az egyik olasz iskolatársával, akivel többször is beszélt telefonon. De a fiú állítása szerint csak baráti kapcsolat volt közöttük.

Seres Ernő beszámolt arról is, hogy a lány számítógépét is átvizsgálták, arról azonban néhány dokumentumot a lány eltűnése után valaki letörölt. De ezt még vizsgálják.

Az osztályvezető hozzátette: az ügy vizsgálatába a francia csendőrség is bekapcsolódott. Itt tartózkodásuk idején vizsgálták át a Dunát is, de a lány holtteste nem került elő. A nyomozó szerint továbbra is keresik a lányt és minden bejelentést kivizsgálnak az üggyel kapcsolatosan. De egyelőre bűncselekményre utaló adat nem merült fel.

A sajtótájékoztatón részt vett Franciaország rendőri attaséja is, aki elégedett volt a magyar rendőrök munkájával.

A francia diáklány szeptemberben érkezett Magyarországra, és a Corvinus Egyetemen tanult. A lány december elején tűnt el, táskáját a Lánchídon találta meg két olasz fiatalember. Egyiküket már kihallgatta a rendőrség, a másik férfit az olasz hatóságok hallgatják meg, mert a lány eltűnésének másnapján hazautazott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×