eur:
389.65
usd:
363.4
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Stressz ellen húslevest!

Mindenkinek szüksége van húslevesre, még a pandáknak is! A Közép-Kínában található Vuhan állatkertjében a pandáknak kétszer egy hónapban házi húslevest adnak táplálékbomba gyanánt és a stressz csökkentésére.

Legutóbb, amikor a hároméves Hszi-vang és a Vej-vej nevű pandamackók nagyon fáradtak voltak, és a sok-sok látogató miatt nyugtalanul járkáltak fel-alá, emiatt pedig kevesebbet aludtak és többet futkostak körbe, "úgy éreztük, jó lenne levest adni nekik, mert kimerültek és zaklatottak" - mondta az állatkert munkatársa.

Kínában hagyomány, hogy az egészség javítására lassú tűzön főtt levest isznak, ezért az állatkert fenntartói egy éjszakán át kakast főztek, és kevés sót adtak a sűrű húsléhez. A pandáknak hatalmas edényekben 1-1 liter levest szolgáltak fel szokásos bambuszból, tejből és babból álló étrendjük mellé. A pandák úgy itták a levest, mint a tejet, láthatóan ízlett nekik.

A pandák leginkább bambuszt esznek, a vadonban ezt időnként kiegészítik rovarokkal és kisebb madarakkal.

Hszi-vang és Vej-vej a Szecsuan tartományhoz közeli Volong Nemzeti Parkból júniusban érkezett a vuhani állatkertbe, a májusi földrengések miatt.

A pandák először szeptemberben kaptak húslevest a közelgő téli időjárásra való felkészítés jegyében. A gondozók ki akarták próbálni, mit szólnak a pandák a leveshez, nem okoz-e gyomorproblémákat náluk.

A nagy panda Kína nem hivatalos jelképe. Csak 1600 panda él a vadonban, főleg Szecsuanban. További 180-at fogságban neveltek fel, többségüket a Volong parkban, sokat kölcsönadtak vagy eladtak külföldre, a bevételt pedig a faj megőrzését szolgáló programokra fordítják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×