eur:
389.69
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Röntgennel buktatják le a gyilkos krokodilt

Miután az endoszkópia nem hozott eredményt, megröntgenezik azt a hatalmas krokodilt, amely valószínűleg megtámadott és felfalt egy skót turistát Ausztráliában. Ha a ragadozó bűnösnek bizonyul, egy krokodilfarmon végzi majd.

Arthur Booker és a felesége Queensland északi részén kempingezett, majd a férfi a múlt héten eltűnt. A 62 éves férfi a rákcsapdáit ment megnézni, de többé nem tért vissza a táborba.

Amikor a felesége a keresésére indult, semmi mást nem talált a rákcsapdák közelében, csak egy elszakadt kötelet, és egy hatalmas krokodil nyomait.

A keddi támadás óta a vadvédelmi hatóság emberei átkutatták a folyót, és a hétvégén el is kaptak egy igen agresszíven viselkedő krokodilt, amelyről azt feltételezik, hogy ő a felelős a skót férfi halálért.

Az 5,5 méteres vadállatot teherautóval vitték el a közeli Cairnsbe, ahol endoszkópiás vizsgálatnak vetették alá - ez azonban nem szolgáltatott egyértelmű bizonyítékot a krokodil bűnösségére. A következő lépés tehát a röntgen.

A méretei alapján a krokodil hím - és "igen problémás" jószág, ahogyan Mike Devery, a vadvédelmi hatóság vezetője fogalmazott. Elmondta, hogy a krokodil egyértelműen a területét védte, a víz felszínén maradt, és csöppet sem zavartatta magát, amikor megjelentek a skót turistát kereső csónakok.

Az ötszáz kilós állat egyáltalán nem fél az emberektől, sőt, kimondottan agresszív, ez pedig nagyon veszélyes, mert a folyónak ezen a szakaszán nagyon sok a turista - tette hozzá.

Ha a röntgenfelvételből kiderült, hogy ez az állat a gyilkos, valószínűleg egy krokodilfarmra szállítják majd.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×