eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Megfőzött és felöltöztetett tengerimalacok Peruban - nézze meg!

Kalapot nyomtak a tengerimalacok fejébe a perui tengerimalac fesztiválon. Az évente megrendezett eseményen a legkülönbözőképpen elkészített tengerimalacos fogásokat kóstolhatták meg azok, akiket nem akadályoz meg ebben, hogy eszükbe jut gyerekkoruk házikedvence.

Szoknyába öltöztették és kalapot nyomtak a fejébe

a perui Huachóban harmadik éve megrendezett tengerimalac fesztivál ünnepelt résztvevőinek - valószínűleg anélkül, hogy a tengerimalacok akármennyire is el lettek volna ragadtatva ettől.

Ráadásul még ők jártak jobban, mert társaik a tányéron végezték.

Az Andokban ugyanis a tengerimalac számít a legfinomabb húsételnek. Errefelé őshonosak ezek az állatok, és zsírszegény húsuk fontos részét képezi a helyi étrendnek.

Ilyenkor, az őket "ünneplő" fesztiválon sokan gyűlnek össze, hogy különféle módon készítsék el a tengerimalacokból összeüthető fogásokat. Valaki megsüti, valaki megfőzi, akadnak grillezők és olyanok is, akik füstölve szeretik a kis állat húsát.

Sok szakács fej nélkül tálalja a kész fogást, mivel így talán könnyebben eladhatja azoknak a külföldi turistáknak is, akik gyermekkorukból még házikedvencként emlékeznek a kisállatra, amelyet elpusztulásakor a család több tagja is megsiratott.

Azok, akik megkóstolták a kész tengerimalachúst, valahova a nyúl és a csirke közé teszik annak ízét.

Mivel a tengerimalac igen szapora fajta, az Andokban számos család tart otthon egy kis tenyészetet, hisz akármikor anyagi problémái akadnak a famíliának, pártucat kisállat eladásával máris van mit a tejbe aprítani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×