eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Guminőkkel tesztelik a rendőrök éberségét

Guminőkkel és gyereknek öltöztetett kutyákkal játsszák ki új-zélandi autósok az egyedül autózókra vonatkozó szabályokat.

A rendelkezés szerint Aucklandben a gyorsabb közlekedésnek fenntartott sávban azok közlekedhetnek, akik autójában legalább hárman ülnek.

A legtöbb autós persze egyedül utazik, ám a létszám növelése érdekében felfújt guminőket vagy éppen embernagyságú kirakati babákat ültetnek maguk mellé.

Bevett módszernek számít bérutasok alkalmazása is, ők főként diákok, akik némi pénzért vállalják, hogy beülnek az autókba arra az útszakaszra, ahol a rendőrség ellenőrzi a létszámot. Aztán kiszállnak, és gyalog térnek vissza a kezdőpontra.

A lebukott autósnak több mint 20 ezer forintnak megfelelő büntetést kell fizetnie. A rendőrség fotókat is készít a magányos autósokról, akik többnyire azzal védekeznek, hogy volt utasuk, csak alacsony termete miatt nem látszott ki az ülésből.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×