eur:
389.7
usd:
361.66
bux:
68510.69
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Ritka pápaszemes pingvinek a debreceni állatkertben

A fajmegőrzési program keretében 17 pápaszemes pingvin érkezett a németországi Münsterből Debrecenbe, a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertjébe.

Az 1.450 kilométeres autóút nem viselte meg a 9 nőstény és 8 hím pingvint, de csak az első etetéskor derül ki, mennyire érzik jól magukat.

A kétévesnél fiatalabb pingvinek kedvence a 10-12 centiméteres nagyságú hering, vagy füstölt változata, a sprottni. A pingvineledel tárolására hűtőkamrát vásárolt az állatkert, amelyben egy tonna heringet tudnak tárolni, amely 5-6 hétre elegendő.

A pápaszemes pingvinek Dél-Afrika déli térségében, a kavicsos tengerparton élnek, ahol számuk már nem éri el a kétszázat, ezért is kerültek be a sikeres európai fajmegmentési programba.

Magyarországon eddig csak a budapesti állatkertben voltak pápaszemes pingvinek, a megnyitásának ötvenedik évfordulóját ünneplő debreceni állatkert pedig éppen a nevezetes dátum kapcsán kapta a pingvineket a münsteri állatkerttől.

A debreceni park igazgatója elmondta: a fiatal állatok a következő 2-3 évben lesznek ivarérettek, és állatkerti körülmények között több, mint 20 évig élnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×