eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A sztárokra akarnak hasonlítani, de üres a pénztárcájuk

Nagy-Britanniában a fiatal felnőttek legfőbb vágya, hogy megfeleljenek a környezetük elvárásainak. Napjainkban milliók költik arra szinte teljes fizetésüket, hogy pont úgy nézzenek ki, mint a sztárok.

A fiatal felnőttek közül majdnem ötmillióan vannak, akik többet költenek el egy hónapban, mint amennyit megkerestek, azaz nem képesek beosztani a fizetését. További kilencmillióan pedig amint hozzájutnak a fizetésükhöz, első dolguk, hogy nekiállnak költekezni.

Egy kutatás kimutatta, hogy az úgynevezett szükségtelen költések jelentősen emelkedtek a körükben, az étteremre, szállodára, ékszerekre vagy utazásra fordított források nagyjából 65 százalékkal emelkedtek egy évtized alatt.

Egy átlagos fiatal, aki már rendelkezik saját fizetéssel, havonta 865 fontot költ ilyesmikre, ez több mint 300 ezer forintnak felel meg, míg évekkel ezelőtt csak 524 font ment el efféle luxuskiadásokra havonta.
A felmérés készítői arra is rámutattak, hogy a "meg kell felelned a környezetednek, különben kitaszít" elv egyre népszerűbb a fiatalok körében, akik azt gondolják: pont úgy kell kinézniük és olyan életstílust kell követniük, mint a hírességeknek.

Ezek a fiatalok azonban állandóan elégedetlenek, mindig többet és többet akarnak. Belekerülnek egy olyan költekezési spirálba, amelyből kitörni is és benne maradni is nehéz.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×