eur:
389.46
usd:
363.42
bux:
68072.53
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az őrzött parlamenti parkolóból lopták el a gumit

Téglákkal alátámasztva találta meg az autóját az egyik dél-afrikai politikus a Cape Town-i parlament elméletileg szigorúan őrzött parkolójában.

Az ellenzéki Demokrata Szövetség parlamenti képviselője, Mark Lowe azt hitte, nyugodtan a törvényhozás parkolójában hagyhatja az autóját, amíg a szabadságát tölti. Nagy volt a meglepetése, mikor visszatérve téglarakásokat talált a gumijai helyén.

Még jobban megdöbbent, mikor a rendőrség szóvivője közölte: semmi nem tűnt el a parkolóból, ahol tökéletes a biztonság. "Ha nem így lenne, a gumik már az első nap eltűntek volna" - jelentette ki a szóvivő a helyi lapnak.

A parlamenti parkolót a rendőrség éjjel-nappal őrzi, és biztonságiak állnak a két kapunál is, amelyeken csak az aranyszínű belépőkártya felmutatásával juthat be bárki is.

A képviselőt azonban nem elégíti ki a magyarázat, ezért panasszal fordul majd a parlament elnökéhez.

Cape Townban egyébként nem ritka, hogy a parlamenti biztonsági őrök munkájával szemben bírálatok merülnek fel. Hat éve a parlamenti elnök irodájából tűnt el az az aranyozott teáskészlet, amelyet II. Erzsébettől kapott ajándékba. A készlet értéke 400 ezer dollár (68 millió forint).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×