eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Letartóztathatja az álruhás rendőr a pincért, aki kiszolgál egy részeget

Álruhás rendőröket küldenek a kocsmákba és klubokba Nagy-Britanniában, hogy ellenőrizzék: kiszolgálják-e az ittas vendégeket.

A belügyminiszter és a rendőrfőnökök azt szeretnék, ha a rendőröknek jogában állna, hogy letartóztassák, vagy megbüntessék azokat, akik kiszolgálják az ittas vendégeket. Ezt ugyanis törvény tiltja Nagy-Britanniában is, ám a jogszabályt az illetékesek szerint a legtöbb szórakozóhelyen figyelmen kívül hagyják.

A rendőrség azért szeretne szigorítani, mert egyre több az alkoholos állapotban elkövetett bűncselekmény, és mind több fiatalkorút szállítanak kórházba alkoholmérgezéssel. A szigorúbb fellépésről egyelőre még csak egyeztet a belügyminisztérium és a rendőrség, de a tárca eltökéltnek tűnik.

A másik oldal viszont már előre aggódik. A sörözőket és pubokat tömörítő szervezet képviselője attól tart, hogy a rendőrökre túl nagy nyomás nehezedik majd. "Egész napokat eltölthetnek majd a rendőrök a kocsmában - de senkit nem fognak letartóztatni" - áll a közleményben.

Kormányzati statisztikák szerint tavaly 64 ezerrel 1087000-re nőtt az alkohol állapotban elkövetett erőszakcselekmények száma. Egészségügyi forrásokból pedig az derült ki, hogy rekordszámú - 2239 - 14 évnél fiatalabb brit került tavaly kórházba alkoholmérgezés miatt - vagyis naponta hat gyerek!

A 14-18 év közöttiek közül is több százat kellett orvosi ellátásban részesíteni alkoholproblémák miatt. Az elmúlt három évben két olyan 14 évesnél fiatalabb gyerek is kórházba került, akinél májzsugorodást állapítottak meg.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×