eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Sokkoló statisztika: a sofőrök 7 százaléka alszik el a volán mögött

Tavaly az autóvezetők 7 százaléka aludt el a volán mögött, s van közöttük olyan is, akivel ez legalább tízszer előfordult - derült ki az egyik közlekedésbiztonsággal foglalkozó brit szervezet felméréséből.

A felmérésben részt vevő ezer embernek a negyede vallotta be, hogy ült már olyan autóban, amelyet fáradt sofőr vezetett, sokan pedig maguk próbálnak ki mindenféle módszert arra, hogy ébren maradjanak vezetés közben.

Ha nagyon fáradtak, inkább az ablakot nyitják ki, hogy a friss levegővel tartsák ébren magukat, ahelyett, hogy megállnának pár percre egy parkolóban pihenni. Az ablaknyitást háromszor annyian választják, mint a gyors pihenőt.

A megkérdezettek 41 százaléka dönti magába a kávékat, hogy ébren maradjon -bár csak harminc százalékuk szerint segít a koffein. A megkérdezettek 70 százaléka tart rendszeres pihenőt vezetés közben.

Közlekedésbiztonsági szakértőket sokkolja, hogy milyen kevés autóvezető tudja, hogyan lehet megelőzni a fáradtságot vezetés közben. A felmérést végző Brake szóvivője, Jools Townsend figyelmeztetett: azoknak, akik hosszú útra készülnek, vagy olyan napszakban indulnak el, amikor nem szoktak vezetni, tudniuk kell, milyen veszélyes, ha fáradtan vezetnek - és azt is, hogyan előzhetik ezt meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×