eur:
389.7
usd:
363.8
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Megoldás a vérszomjas gyilkos kiiktatására: együk meg!

Teljesen újszerű megoldást találtak Ausztráliában arra, hogyan lehetne eltűntetni a városokon kívül kóborló több milliónyi macskát: meg kell enni őket. Ezzel két legyet ütnének egy csapásra, hiszen megvédenék az apró vadállatokat is a vérszomjas gyilkosoktól.

A házimacskák elvadult utódjai valóságos tömegmészárlást rendeznek az apró termetű, őshonos állatok között: évente milliószámra falnak fel mindet, ami mozog - gyíkokat, apró emlősöket, madarakat és még pókokat is.

Most viszont ők kerülhetnek a tányérra. Alice Springsben a hétvégén már macskaragu-főző versenyt rendeztek.

A receptet Kay Kessing állította össze. "A macskának fehér a húsa. Az első macskaragum nem sikerült elég finomra. A második alkalommal sok fűszert használtam, és a ragu fantasztikus lett, bár még így sem olyan jó, mint ha nyúlból főztem volna" - magyarázta.

Kessing, aki gyermekkönyveket ír és illusztrál, régóta harcol azért, hogy az őshonos állatvilágot megmentse a vad macskák és a többi betelepített állatfaj - például a tevék, a szamarak és a vadlovak - ellen.

A házimacskát a britek hozták Ausztráliába 1788-ban - s ma már az egész kontinenst elfoglalták.

Kay Kessing bevallotta, hogy korábban soha nem gondolt táplálékforrásként a macskákra. Most azonban még tovább lépett. "Ennünk kéne szamár- és lóhúst is, ahogy a franciák teszik" - szőtt újabb terveket.

Az Északi Terület egészségügyi hatóságai azonban nem értenek vele egyet. Szerintük a macskahús fogyasztása veszélyes lehet. "Nincs rá garancia, hogy a hatóságilag be nem vizsgált macskahús biztonságos" - figyelmeztetett Xavier Schobben, az egészségügyi osztály vezetője.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×