eur:
393.78
usd:
368.24
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Hatvanöt millióba került, hogy nem szoptathatott a limuzinban

Kissé bizarr pert nyert egy angliai járás volt polgármestere a saját képviselőtestülete ellen, az eljárás az adófizetők mintegy 170 ezer fontjába (mintegy 65 millió forint) került.

A staffordi tanács korábban megtiltotta Pauleen Lane polgármester számára, hogy a szolgálati limuzinban szoptassa a gyermekét, így az a furcsa eset történt meg, hogy az elöljáró egy hivatalos megbeszélésére utazva saját autójával követte a limuzint, amelyben két kísérője utazott.

A polgármesteri tisztet 2005-2006-ban betöltő Pauleen Lane azonban nem hagyta annyiban a dolgot, nemi diszkrimináció miatt perelt. A bíróság a javára döntött, 7 ezer font (mintegy 2,7 millió forint) kártérítést ítélt meg számára, a járási tanácsnak ezen kívül meg kell térítenie az eljárás 170 ezer fontos (mintegy 65 millió forint) költségét.

A felperes üdvözölte a döntést, a konzervatív többségű tanács azonban azzal vádolja a munkáspárti politikust, hogy nem volt figyelemmel az adófizetők érdekeire, ezért a bírósági eljárásra kell fordítani azt a 170 ezer fontot, amelyet a szolgáltatások fejlesztésére is költhetnének.

A korábbi polgármester ugyanakkor azt állítja, hogy a tanácsnak korábban felajánlotta: eláll a pertől, amennyiben a testület megköveti és felajánl 5 ezer fontot egy helyi alapítványnak.

"Még most sem érzem, hogy a tanács belátta volna a tévedését. A javamra ítéltek, de még mindig nem kértek elnézést" - jegyezte meg Pauleen Lane.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×