eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Kapzsivá és boldogtalanná teszi a gyereket a sok tévézés

A televízió és az internet a gyerekeket bomlasztóvá, tiszteletlenné és anyagiassá teszi - állapította meg egy kormányzati támogatással készített nagy-britanniai tanulmány.

A National Consumer Council (nemzeti fogyasztóvédelmi tanács) megállapítja: a tévé és a monitor előtt sok időt töltők sokkal anyagiasabbak, az ilyen gyerekek többet vitatkoznak a családjukkal, rosszabb véleménnyel vannak a szüleikről és az önbecsülésük is gyengébb.

A fogyasztóvédelmi jelentés érdekes kiemeli, hogy mennyire különbözik a tévé és az internet befolyása, hatása az egyes társadalmi csoportokban. A szegény sorban élő gyerekek sokkal gyakrabban néznek kommersz műsorokat, valamint a csak az idősebb korosztály számára ajánlott adásokat.

A dokumentum leszögezi: a hátrányos helyzetű területeken élő gyerekek 51 százaléka gondolja úgy, hogy minél több pénze van valakinek, annál boldogabb, 47 százalékuk pedig legszívesebben vásárlással üti el az idejét.

Ezzel szemben a tehetős családok gyermekei közül csak 23 százaléka értett egyet az előbbi két kijelentéssel.

A jelentős kiemeli azt is, hogy a tévénézés sok családban szinte folyamatos tevékenység, és ez különösen így van az étkezések idején.

A kutatás minden bizonnyal megerősíti Gordon Brown brit miniszterelnök törekvését, amellyel szeretné megállítani a gyerekkor "erózióját". A kormányfő korábban úgy vélekedett, hogy a gyerekek egyre inkább ki vannak téve az agresszív hirdetések nyomásának.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×