eur:
389.43
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Halálra kínozták a beteget, mégsem tartják gyilkosnak őket

Gyilkosságért nem, csak jogellenes fogvatartás és erőszak miatt ítélték el annak a brit férfinak a fogvatartóit, aki négy hónapos folyamatos bántalmazás és éheztetés után vesztette életét tavaly szeptemberben.

Az alkalmi munkákból élő Kevin Davies édesapja halálát követően, tavaly május végén tűnt el. Ismerősei és a környékbeliek azt hitték, hogy elhagyta a városkát, mivel ott nem volt kire támaszkodnia.

A 29 éves epilepsziás férfi egy barátjához, David Lehane-hez költözött, ám nem gondolta volna, hogy valódi pokol vár rá.

Kevin Davies ugyanis véletlenül összetörte David Lehane barátnőjének, Amanda Baggus az autóját, és ekkor a pár úgy döntött, megbüntetik a férfit.

Lehane és barátnője egy fészerbe zárta be a 29 éves férfit, éheztették, naponta bántalmazták, és csak akkor engedték ki, amikor a ház körüli munkákat végeztették vele. A párhoz később odaköltözött egy barátjuk, Scott Andrews, aki szintén bekapcsolódott a brutalitásokba.

A kegyetlen bánásmódról senki sem sejtett semmit, ugyanis erőszakkal rávették a férfit arra, mondja azt édesanyjának a telefonba, hogy kiválóan érzi magát. A fogvatartók egy videófelvételt is készítettek túszukról, amelyen Daviesnek szintén ki kell mondania, hogy jól bánnak vele.

Vér a lakás minden pontján

A férfi tavaly szeptemberben belehalt az éheztetésbe és a bántalmazásba. A holttestet a konyhában találták meg a rendőrök, de az áldozat vérére a lakás szinte valamennyi pontján rábukkantak.

A házban megtaláltak a 26 éves nő naplóját, amelyben részletesen leírja, milyen brutálisan bántalmazták Kevin Daviest.

Jogellenes fogvatartás és erőszak miatt tíz-tíz éves börtönbüntetést kapott Lehane és Baggus, míg Andrewst kilenc évre ítélték a bristoli bíróságon. A gyilkosság vádja alól azonban felmentették a három fogvatartót, ugyanis nem sikerült bebizonyítani, hogy nem az epilepsziás betegség okozta a 29 éves férfi halálát.

A per során a három vádlott egymást okolta a brutális tettért, és mindannyian azt mondták, csak a többiek hatására vettek részt a kegyetlenkedésben.

Az áldozat édesanyja feldúltan beszélt az ítélethirdetést követően. "Nem tudom elhinni, hogy lehet valaki ilyen kegyetlen. Ezek nem is emberek."

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×