eur:
389.03
usd:
361.12
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

A férfiak éppannyit locsognak, mint a nők

A közvélekedés szerint a nők sokkal többet beszélnek, mint a férfiak. Egy brit kutatás eredményei szerint azonban mindkét nem tagjai körülbelül 16 ezer szót mondanak ki egy nap alatt.

A pszichológusok több mint egy évtizede állítják, hogy a gyengébb nem képviselői sokkal többet beszélnek, mint a férfiak. A Női agy című szakmunka például azt írta: a nők 20 ezer szót mondanak ki egy nap alatt, míg a férfiak csak 7 ezret.

Ez a feltételezés viszonylag gyorsan ismertté vált a közvélemény számára is, és a közgondolkodás részévé vált.

A mostani vizsgálatban hordozható beszédelemző berendezéseket használtak, amellyel 400, 17-29 éves egyetemi hallgató beszédét követték figyelemmel több napon keresztül.

A nők egy nap átlagosan 16.125 szót mondtak ki, míg a férfiak 15.669-et, ami nem jelentős különbség.

A kutatást irányító Matthias Mehl elmondta: ezek után legfeljebb városi legendának lehet tartani, hogy a nők többet locsognak, mint a férfiak.

Néhányan ugyanakkor megjegyzik, hogy az eredmények nem feltétlenül relevánsak az idősebb, illetve a kevésbé képzett férfiak és nők beszédének elemzése szempontjából.

Címlapról ajánljuk

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×