eur:
394.39
usd:
369.42
bux:
65721.73
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Házassági őrület július 7-én

Valószínűleg minden idők legzsúfoltabb szombatja elé néznek a házasságkötő termek a világ sok országában július 7-én, rengetegen gondolják ugyanis azt, hogy szerencsét hoz, ha ezen a napon (az angol nyelvterületen gyakran használt formában: 07/07/07) mondják ki a boldogító igent.

Az Egyesült Államokban már hónapok óta készülődnek a jeles napra a cukrászok, az élelmezési és ellátó cégek, valamint az autókölcsönzők. Ugyanez elmondható a házasodni készülő párokról is: sokan hónapokkal, sőt évekkel előre lefoglalták az időpontot valamelyik házasságkötő teremben.

Az esküvői terveket olyan alaposan határozzák meg, hogy számos helyen hét koszorúslány, hétfajta virág, hétfogásos vacsora és hétemeletes torta lesz.

Las Vegas különösen nagy forgalomra számíthat, a kedvelt házasságkötő helyek közül a Chapel of the Flowers a szokásos 30-50 helyett 113, a Little White Wedding Chapel 100 helyett legkevesebb 400 ceremóniának ad helyet.

Július 7-ét több híresség is felhasználja az esküvőre: ezen a napon fogad örök hűséget Eva Longoria, a Született feleségek színésznője és Wolfgang Puck sztárséf is.

Az őrület oka, hogy a hetes számot számos kultúrában tartják szerencsésnek, Kínában ráadásul az együvé tartozást is szimbolizálja, és a Biblia szerint Isten hét nap alatt teremtette a világot.

A szám rengeteg helyen bukkan fel: a hét hét napja, a világ hét csodája, a szivárvány hét színe, és a Harry Potter-univerzumban is a hetes a legerősebb szám.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×