eur:
389.13
usd:
361.43
bux:
68128.34
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Philip Morris felfedezi a spanyolviaszt

A Philip Morris amerikai dohánygyár hamarosan teszteli Marlboro névre hallgató rágódohányát. A vitán felül füstmentes dohányterméket tervei szerint mentolos és fűszeres ízesítéssel helyezhetik majd a környezetüket kímélő dohányosok fogínyük mellé.

A füstölgő cigaretta elleni harc fokozatosan dagasztja a füstmentes dohánytermékek amerikai piacát, melynek értékét már 3,8 milliárd dollárra becsülik, évi növekedési ütemét 6 százalék körülire.

Az Altria csoporthoz tartozó Philip Morris már tavaly bemutatkozott egy rágódohánnyal, Taboka néven, Indianapolisban, de most úgy látja, érdemesebb a márkahű fogyasztókra "játszani". A Taboka nem ért el eddig sikert.

A rágódohányoknál is kialakultak már speciális piaci márkanevek, nagy piaci szereplők, ezért a hagyományos cigarettapiacon tényezőknek számító nemzetközi dohány-gyártóknak csak igen erős cigarettamárkákkal érdemes beszállnia erre az ígéretes piacra - vélik elemzők. A rágódohányok piacának árait a hagyományos cigaretták alá célszerű "belőni".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×