Tusor András vendéglátó-szakértő felidézte Szent-Györgyi Albert mondását, miszerint sok minden árthat az ember egészségének, de a legtöbbet a táplálék.
Bizonyos ételek fogyasztásával ugyanakkor kedvező folyamatok indulnak el, például a köszvényes, reumás betegek állapota az állati eredetű táplálkozás elhagyása után sokat javul - árnyalta a képet a szakember.
A félvegetáriánius táplálkozás a nyerő
A főiskolai tanár elmondta: orvosi vizsgálatok igazolják, hogy a félvegetáriánus táplálkozás - zöldség, gyümölcs, tojás, tej, valamint ritkábban fehér hús és hal fogyasztása - nagyon egészséges lehet.
Tusor András felhívta a figyelmet arra, hogy a növényekben is előfordulnak mérgező anyagok, különösen, ha a termőföld forgalmas út közelében van és sok vegyszert használnak a termelők.
Ha valaki vegetáriánus, akkor ezek a mérgek koncentráltabb mennyiségben vannak jelen a szervezetében - fűzte hozzá.
A vendéglátó-szakértő a modern táplálkozási tévhitekről tart előadást szerdán a Magyar Tudományos Akadémián.
Ezért állt le a Déli pályaudvar