eur:
398.79
usd:
363.72
bux:
0
2024. október 9. szerda Dénes
Nyitókép: Pixabay

Aggasztó előrejelzés: az online csalások java még csak most jön

Az elkövetkező öt év során a háromszorosára fog nőni az online csalások értéke a szakértők szerint, és ehhez a mesterséges intelligencia is jócskán hozzájárul.

A Juniper Research tanulmánya szerint az online csalások miatt elveszített pénzösszeg a 2024-es 44 milliárd dollárról 2029-re 107 milliárd dollárra emelkedik, ami 141 százalékos növekedést jelent - írja a Finextra cikke nyomán a Portfolio.

A Global Merchant Fraud Prevention Market 2024-2029 című kutatás a mesterséges intelligencia szerepét emeli ki, az új technológiák kifinomultabbá tehetik az e-kereskedelmi ökoszisztéma elleni támadásokat.

A jelentés különösen a deepfake technológiákat emeli ki, mint a megerősítő rendszerek ellni kulcsfontosságú eszközt.

Emellett a mesterséges intelligencia gyorsabb és nagyobb léptékű, jobb minőségű támadásokat is lehetővé tesz. A Juniper felszólította az e-kereskedőket, hogy fejlesszenek MI-alapú csalásmegelőző rendszereket, amik képesek felismerni a csalók új technikáit - írják.

A jelentés szerzője, Thomas Wilson úgy fogalmazott: "Ez különösen fontosnak fog bizonyulni a fejlett piacokon, ahol a nagyobb kereskedőknél nagyobb a kockázata annak, hogy csalások célpontjává válnak, például lopott hitelkártyák tesztelésével".

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×