eur:
394.64
usd:
365.88
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Police car lights in night time, crime scene, night patrolling the city. Abstract blurry image.
Nyitókép: Evgen_Prozhyrko/Getty Images

250 milliárdos drogfogás az olaszoknál

Több mint 63 millió MDMA tabletta előállítására elegendő vegyi anyagot foglaltak le Olaszországban.

Több mint hat tonna, kábítószerek készítésére alkalmas vegyi anyagot foglaltak le az olasz hatóságok Kínából érkezett szállítmányokban, az anyag 63 millió MDMA-tabletta (ecstasy) előállítására lett volna elegendő, értéke megközelíti a 630 millió eurót (250 milliárd forint) - közölte hétfőn az olasz pénzügyőrség.

Az Európai Unió tagállamai közötti igazságügyi együttműködésért felelős, hágai székhelyű uniós ügynökség, az Eurojust segítségével folytatott kétéves nyomozás keretében Hollandiában két kínai állampolgárt letartóztattak, egy olasz üzletember ellen pedig nyomozás indult Milánóban a szóban forgó ügyben.

Az olasz rendőrség közlése szerint a többéves nyomozás a milánói Malpensa repülőtéren 2022-ben lefoglalt szállítmánnyal kezdődött, amelyről a vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy nem más, mint az ecstasy előállításához használt kémiai vegyület.

A rakományt egy milánói székhelyű cégen keresztül próbálták eljuttatni Hollandiába, ám a holland hatóságok felderítették a szállítás tervezett helyszínét, majd sikeresen lefoglalták a több tucat kilogrammnyi PMK-t - az MDMA előállításához használt fő összetevőt (úgynevezett prekurzort) -, ketamint és hasist.

Később az észak-olaszországi Varese városába érkezett egy kéttonnás - amfetamin és metamfetamin előállítására alkalmas - vegyianyag-szállítmány. Az importőr raktárában a rendőrség további nyomozás után négytonnányi kábítószer-prekurzort talált.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×