eur:
396.48
usd:
370.39
bux:
71492.81
2024. június 27. csütörtök László
Nyitókép: Forrás: Pixabay

Egy tulajdonos kapta el a Balaton déli partján nyaralókat sorozatban feltörő betörőt

A férfi két hét alatt tizenegy helyre hatolt be, mondhatni, végigjárta a déli partot, de az utolsó akciója nem úgy alakult, ahogy eltervezhette.

A Siófoki Járási Ügyészség összesen többrendbeli lopás miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki alig két hét leforgása alatt számos üdülőt fosztott ki a Balaton déli partján, de Szekszárdon is besurrant egy ingatlanba - írja közleményében a Somogy Vármegyei Főügyészség.

A férfi az ötvenes éveiben jár, vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már többször elítélték. A vád szerint a férfi 2023 júniusától kezdődően rövid időn belül Siófokon, Balatonfenyvesen, Balatonszemesen, Fonyódon, Balatonbogláron, és Szekszárdon is besurrant, vagy az ablakot befeszítve, más esetekben betörve bejutott nyaralókba és lakóházakba, ahonnan készpénzt és nagy értékű ingóságokat zsákmányolt.

Kéthetes sorozatával a vádlott tizenegy sértettnek összesen közel kétmillió forint kárt okozott.

2023 júliusában az egyik váratlanul hazaérkező sértett tetten érte a nyaralóban értékek után kutató férfit, akit ezután a helyszínen visszatartott a járőrök megérkezéséig. A siófoki nyomozók ezt követően őrizetbe vették a férfit, azonban - a letartóztatásra irányuló ügyészi indítvány ellenére - a bíróság a vádlott bűnügyi felügyeletét rendelte el.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben halmazati büntetésül végrehajtandó fegyházbüntetés, illetve közügyek gyakorlásától, és - mivel a férfi a bűncselekmények elkövetéséhez járművet használt - járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság a férfival szemben vagyonelkobzást is rendeljen el.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt a miniszterelnök az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×