eur:
398.06
usd:
372.05
bux:
69536.56
2024. június 14. péntek Vazul
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Man in prison hands of behind hold Steel cage jail bars. offender criminal locked in jail.
Nyitókép: Rattankun Thongbun/Getty Images

Megverték, kirabolták és magára hagyták az idős férfit - több év fegyház vár rájuk

Az elkövetők az idős, leromlott fizikai állapotú férfi értékeit akarták megszerezni, úgyhogy bántalmazták, aztán sorsára hagyták áldozatukat, aki nem élte túl a történteket.

Egy idős férfi értékeit akarták megszerezni a terheltek. Megverték, majd a sértett mobiltelefonjával távoztak a helyszínről. Nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat ellenük a Pest Megyei Főügyészség, a Budapest Környéki Törvényszék pedig 2024. május 23-án megtartott nyilvános és folytatólagos tárgyalásán hirdetett ítéletet a büntetőügyben - írja közleményében a Budapest Környéki Törvényszék.

2009 februárjában a sértett letiltatta a bankkártyáját, a nyugdíját pedig családsegítő közreműködésével vette föl.

2008 és 2009 között ellene négy alkalommal követtek el vagyon elleni bűncselekményt.

2009 nyarától egy nő kerti munkákat végzett a sértettnél. Az asszony lánya az I. rendű vádlott élettársa volt, velük rokoni-ismerősi kapcsolatban állt a II. rendű vádlott.

2009 szeptemberében az I. rendű vádlott és a II. rendű vádlott behatoltak az akkor 77 éves, leromlott fizikai állapotú és demenciában szenvedő sértett házába azért, hogy onnan értékeket tulajdonítsanak el. Amikor bejutottak a lakásba, megkötözték és bántalmazták az ott élő idős férfit.

Ezt követően átkutatták a házat, eltulajdonították a sértett néhány ezer forintos mobiltelefonját, majd a megkötözött áldozatukat magára hagyva távoztak a helyszínről.

Egy ismerőse bejelentése alapján másnap a sértettet kórházba szállították, azonban a férfi a szakszerű orvosi ellátás ellenére életét vesztette.

A törvényszék a vádirati tényállással nagyobb részt egyetértve az I. rendű vádlottat bűnsegédként elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért őt 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A bíróság a II. rendű vádlottat emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek. Ezért őt a törvényszék 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Fellebbezésre az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn, míg az I. és a II. rendű vádlott, illetve védőik elsődlegesen felmentés miatt, másodlagosan enyhítés érdekében nyújtottak be jogorvoslatot, így az ítélet nem jogerős.

Címlapról ajánljuk
Íme a szlovákiai államfőváltás forgatókönyve

Íme a szlovákiai államfőváltás forgatókönyve

Zuzana Čaputová szombaton átadja az államfői széket Peter Pellegrininek. Kilép a politikából, hacsak nem kényszerül megszólalni. A tudomány felé kacsintgat. Parlamenti elnöki utódjáról pedig a kormánykoalíciónak még meg kell állapodni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.14. péntek, 18:00
Ch. Gáll András az Index főmunkatársa
Dénes Tamás az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×