eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Hatalmas karddal sújtott le a barátkozó, jámbor ebre

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy karddal halálra sebzett egy kóbor ebet.

A vádirat szerint a férfi ellen más bűncselekmény miatt is folyt eljárás, mert korábban akadályozta egy autóra elrendelt végrehajtási eljárás lefolytatását – olvasható a Pest Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében.

A fenti esetet követően, 2023 júniusában több eb megtámadta a vádlott rokonainak ceglédi közterületen kikötött és őrizetlenül hagyott pónilovait. A férfi elhatározta, hogy felkutatja a támadó kutyákat és azokat elpusztítja, valamint gazdáikat elszámoltatja. Ezzel a céllal autózott a pónikat ért támadás helyszíne körül, amikor észrevett egy közepes termetű kóbor kutyát, amelyről azt feltételezte, hogy köze lehetett a támadáshoz. A férfi kiszállt az autóból, magához vett egy nagyméretű, szamurájkardra hasonlító vágóeszközt. Miután kiszállt, leguggolt és magához csalogatta az egyébként barátságosan viselkedő kutyát, amely csaholva, fark csóválva közelített hozzá.

A vádlott kihasználva, hogy az elé érő kutya barátkozási szándékát kifejezve a hátára feküdt, a kezében lévő karddal, nagy erővel az állat torkára vágott.

Ezután visszaült a gépkocsiba és elhajtott. Az eb nyakán a támadás következtében mély, centrális vénát is átmetsző vágott seb keletkezett, és hosszas szenvedés után elpusztult.

A Ceglédi Járási Ügyészség a férfi ellen bírósági végrehajtás akadályozásának vétsége és állatkínzás vétsége miatt emelt vádat.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×