eur:
396.48
usd:
369.12
bux:
69661.21
2024. június 20. csütörtök Rafael
Nyitókép: Facebook/ HNK Gorica

Fordulat a Budapesten eltűnt iraki-svéd futballista ügyében

A több magyar csapatban is futballozó férfi tíz nap után került elő, a rendőrség most zsarolás miatt nyomoz.

Zsarolás bűntett gyanúja miatt indított nyomozást a Budapesti Rendőrfőkapitányság annak az iraki–svéd focistának az ügyében, aki tavaly augusztusban tűnt el Budapesten – írja a 24.hu.

A svéd és iraki útlevéllel is rendelkező Abdullah Hameed Talal tavaly augusztus 10-én, szabadon igazolható játékosként írt alá az egyik első osztályú horvát klubhoz, a HNK Goricához, tíz nappal később a XIII. kerületi otthonából távozott ismeretlen helyre. Abdullah Hameed Talal korábban több magyar klubnál is megfordult, játszott az alsóbb osztályú Inter CDF-ben, az Unionéban, a TFSE-ben, valamint a Honvéd és a Zalaegerszeg tartalékcsapataiban is.

A rendőrség végül pár nappal az eltűnése után megtalálta a férfit, de az eltűnése körülményeiről továbbra sem lehet tudni semmit, bár az apja egy svéd lapnak arról beszélt, a fiát megfenyegették. Szerinte a fia egy másik klubtól is kapott ajánlatot ezen a nyáron, az oda való igazolása a küszöbön állt, de végül visszalépett, mert az a csapat nem tűnt elég komolynak. Ezután elmondása szerint ketten megfenyegették a szállodában, ahol lakott, majd egy ismeretlen telefonon 50 ezer eurót követelt tőle, amit a focista nem akart kifizetni.

A portál kérdésére a rendőrség azt válaszolta, nem merült fel emberrablásra utaló adat az ügyben.

„A körözési eljárás során beszerzett adatok alapján a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság zsarolás bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, gyanúsítotti kihallgatás a válaszadásunkig nem történt”. Mivel az eljárás folyamatban van, ennél bővebb tájékoztatást nem ad az ügyről a rendőrség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.20. csütörtök, 18:00
Demkó Attila
a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×