eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Details with the red and blue lights siren on top of a police car
Nyitókép: CatEyePerspective/Getty Images

Az M2-es ámokfutó családja szerint a rendőrök veszélyeztették a férfi életét

A családja szerint nem bűnöző, csak megijedt, mert nem volt jogosítványa.

Mint ismeretes a rendőrök kedd reggel Vácon akartak igazoltatni egy autót, de hiába jeleztek neki, az nem állt meg, sőt menekülni kezdett és kilométereken át száguldozott, volt, hogy kétszáz km/órás sebességgel. A rendőröknek végül két járőrautóval sikerült leszorítaniuk és így megállásra kényszeríteniük az ámokfutót az M2-es autóúton.

A menekülő férfi még akkor sem volt együttműködő, amikor a rendőrök fegyvert fogtak rá, hogy szálljon ki a kocsiból.

Úgy kellett kirángatni a járműból, miközben azt kiabálta a rendőröknek, hogy "megdöglötök".

A sofőrt a helyszínen megbilincselték és őrizetbe vették. Az üldözést egy autós fedélzeti kamerája felvette.

Az RTL híradójának azt nyilatkozta az ámokfutó családja az elkövető előzetes letartóztatásáról döntő bírósági tárgyalásnál, hogy a történtek nagyon megviselték mind őket, mind pedig a férfi négy és nyolc éves gyermekeit.

A család szerint a férfi nem bűnöző, csak megijedt, mert nem volt jogosítványa. Azt is közölték, hogy szerintük a rendőrök veszélyeztették a férfi életét, amikor a beton elválasztóra szorították a kocsiját. Sőt, a család úgy véli, hogy a rendőrök veszélyes akciója miatt az elfogott férfi autója akár át is borulhatott volna az autópálya másik oldalára, ahol nagyon sok ember kerülhetett volna így életveszélybe.

A 30 éves férfit a bíróságról egyenesen a börtönbe vitték, miután a bírói hivatal indokoltnak látva a legszigorúbb kényszerintézkedés meghozatalát, 30 napra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását. Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt kérte az elkövető letartóztatását. A bírósági határozat egyelőre nem jogerős, mivel ügyvédjén keresztül fellebbezett ellene a sofőr.

A közúti száguldozás témájával és szabályozásával foglalkozik az alábbi Aréna-beszélgetés:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×