eur:
389.51
usd:
363.12
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Letartóztatták az M2-esen kétszázzal száguldó jogosítvány nélküli férfit

A bíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit a 2-es főúton és az M2-es autóúton történt autós üldözés után fogtak el a rendőrök.

Mint arról az Infostart is beszámolt a férfit Vác belterületén akarták igazoltatni, de ő nem állt meg, hanem megpróbált elmenekülni. Autós üldözés kezdődött, amelyhez hamarosan még egy járőrkocsi is csatlakozott. Végül a rendőröknek - többszöri ütközés után - sikerült megállásra kényszeríteniük az ámokfutót.

A bíróság szerint menekülése közben a gyanúsított többször átlépte a záróvonalat, ezzel a szembejövő gépjárműveket fékezésre, illetve lehúzódásra kényszerítette, többször intenzíven fékezett, ezzel is veszélyeztetve a mögötte haladókat és akadályozva a rendőri intézkedést. Emellett jelentősen túllépte a megengedett sebességet, esetenként óránkénti 200 kilométeres sebességgel haladt az autóúton..

Miután többször nekiütközött az őt megállítani próbáló rendőrautóknak és egy betonelemnek - ami miatt az egyik kereke kitört -, az egyik szalagkorlátnál megállt.

A férfi a rendőri felszólítás ellenére sem szállt ki a gépjárműből, később a megbilincselésének is ellenállt, majd megfenyegette a rendőröket.

A cselekménye bizonyítottság esetén hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt történő járművezetés, valamint nagyobb kárt okozó rongálás bűntettének megállapítására lehet alkalmas.

A letartóztatás elrendelését egyrészt a bűncselekmény súlyával, a szökés és az elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélyével indokolták. Másrészt azzal, hogy a férfi ki akarta vonni magát a hatósági intézkedés alól, valamint tettével két felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt vált gyanúsíthatóvá.

A bíróság arra is kitért: a férfi folyamatosan vezetett gépjárművet annak ellenére, hogy jogosítvánnyal soha nem rendelkezett.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×