eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Sagyibó Melinda/Facebook/Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Megszólalt az M2-esen őrült autós üldözésre kényszerült rendőr

Egy férfi aki kétszázzal repesztett és több rendőrautónak is nekihajtott az M2-es autóúton kedden.

Az esetről videós cikkben az Infostart is beszámolt. Később a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a közösségi oldalán bemutatta azt a váci rendőrt, aki üldözőbe vette kollégáival az ámokfutó N. Csabát.

„Dolgozott az adrenalin, de tudtam, higgadtnak kell maradnom” – emlékezett vissza a kedd reggeli eseményekre Gál Zsombor őrmester, a Váci Rendőrkapitányság körzeti megbízottja.

A rendszám nélküli, szürke kocsi követését még Vácon kezdte meg az őrmester két kollégájával egy kocsiban. Nem volt ismeretlen számára, korábban többször kapta már közlekedési szabálysértésen, vagy éppen eltiltás hatálya alatt közlekedve - tudta, nincs jogosítványa.

Mögé sorolt és jelezte, álljon meg, de a sofőr nem mutatkozott együttműködőnek, rátaposott a gázra és az M2 felé vette az irányt – az őrmester feltolta a szirénát és a kéklámpát, majd utána zúzott.

A gyorsforgalmi szakaszra kanyarodva N. Csaba rákapcsolt, 200-at súroló sebességgel tepert a főváros felé haladó civil autók között. Az őt követő rendőrautót vezető Gál Zsombor őrmester a kormányt markolva tövig nyomta a gázpedált, hogy ne veszítse szem elől a menekülőt.

Állítja, elsősorban másokra - a békésen Budapest felé tartó autóban ülőkre, vele lévő társaira - gondolt, eltökélte, senkinek nem eshet bántódása. Bár az adrenalin csúcsot döntött szervezetében, nem izgult, nem stresszelt, az édesanyjától tanult higgadtsággal és összpontosítással vette a másodpercenként módosuló akadályokat - bízott magában és tudásában.

Tudta, N. Csaba nem fog önként megállni, rá kellett kényszeríteni úgy, hogy közben még véletlenül se sérüljön meg senki.

Forrás: Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság
Forrás: Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Miután sikerült az üldözött autó elé kerülnie, a rendőrségi beszámoló szerint manővereivel, lassító fékezéseivel a halálos tempót 50-60 km/h-ra vitte le. Az időközben érkező megerősítő egységgel immár két oldalról igyekeztek megállásra bírni a férfit. A szolgálati autó megsínylette a menetet (mivel a sofőr neki ütközött), de végül megálljt parancsoltak a menekülőnek.

Végül többszöri felszólításra se szállít ki magától az elkövető, úgy kellett "kikapni" a kocsiból. Az M2-es aszfaltján bilincselték meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×