eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Boris SV/Getty Images

Az atlétikai világbajnokságnak akarhattak ártani, feljelentették őket

A Pilisi Parkerdő Zrt. feljelentést tett a rendőrségen, mert ismeretlenek elpusztították a budapesti atlétikai világbajnokság szervezőivel közösen ültetett facsemetéik mintegy kétharmadát a XX. kerületben.

Az idén májusban a vb szervezőivel közösen negyven facsemetét ültettek el az újtelepi parkerdőben. Ez az atlétikai világszövetség fenntarthatósági stratégiájának és a Pilisi Parkerdő városierdő-fejlesztési programjának közös, jelképes akciója volt, most azonban ismeretlen tettesek a facsemeték mintegy kétharmadát elpusztították.

Reinitz Gábor vezérigazgató akkori nyilatkozatát idézve hozzátették, azon a területen hetven éve még hulladéklerakó volt, majd az erdészek erdőt telepítettek oda, és jól látható, hogy ennek milyen fontos szerepe van a terület rekultivációjában (újraművelésében).

"Az egykor tájseb sikeres rekultivációját bizonyítja, hogy itt már mindennapos vendég a védett mocsári teknős vagy a szintén védett zöld levelibéka".

A társaság a terület megújítása során első lépésben jelentős mennyiségű illegális hulladékot szállított el,

majd séta- és futóutat alakított ki, ennek mentén négy helyen kondieszközöket is kihelyeztek. Emellett megújult a focipálya, továbbá két letelepedőhely és egy esőbeálló is létesült, míg a kutyásokra is gondolva nagy területű, úgynevezett agility-eszközökkel ellátott kutyafuttatót építettek.

Az eddigi információk szerint az ismeretlen tettesek július 1-jén este az elültetett facsemeték közül közel harmincat megrongáltak, illetve elpusztítottak. A Pilisi Parkerdő munkatársai megpróbálják a menthető facsemetéket visszametszéssel megőrizni, az elpusztítottak helyére pedig újakat ültetnek.

A társaság az ügyben feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a rendőrségen, emellett a helyi közösség odafigyelését kérik a természeti értékek megőrzése érdekében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×