eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Facebook/Magyarország Ügyészsége

Videó - szándékosan a járdára hajtott a magyar sofőr, rémülten ugrottak a gyalogosok

A körforgalmat kerülte ki egy veszélyes manőverrel egy ittas sofőr, áthajtott egy gyerek lábán is.

Súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, valamint ittas vezetés miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 76 éves férfival szemben, aki 2022 októberében ittasan, gépkocsijával a járdára felhajtva kerülte ki a körforgalom előtt feltorlódott autókat Veszprémben, miközben egy gyalogost elsodort.

A vádirat szerint az elkövető 2022. október 19-én délután ittasan vezetett Veszprémben, amikor a belvárosban lévő egyik körforgalom előtt a kiemelt útszegélyen át felhajtott a járdára, hogy a körforgalomba behajtásra váró autókat így kerülje ki.

A férfi 30-40 km/órás sebességgel közel 40 métert tett meg a járdán, ahol ekkor több gyalogos, köztük egy tizennyolc éves fiú is tartózkodott a szüleivel. Az elkövető a gyalogosok felé hajtott, amit a fiú édesanyja észrevett és félrerántotta gyermekét, azonban a gépkocsi ennek ellenére áthajtott a sértett jobb lábán. A fiatal ennek következtében nyolc napon túl gyógyuló töréses sérülést szenvedett.

A sofőr ezt követően nem állt meg, hanem további 160 métert haladt a járdán, majd az úttestre visszatérve segítségnyújtás nélkül elhajtott. A körforgalomba a baleset idején behajtó egyik járművezető tanúja volt a történteknek, ezért a vádlottat követve a közelben megállásra késztette, de a férfi innen is továbbhajtott.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés és a közügyek gyakorlásától, valamint a közúti járművezetéstől történő eltiltás kiszabását indítványozta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 19:41
×
×
×
×