eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
An aggressive and violent man on his way through a partially transparent glass door (entering a dark room).
Nyitókép: Getty Images/ gaiamoments

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték a férfit, aki ollóval támadt egy lakóra

Az ítélet ellen a férfi és a védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbeztek.

Az ügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta abban az ügyben, amelyben egy férfi ollóval támadta meg áldozatát – áll a Győri Fellebbviteli Főügyészség közleményében.

Az ítélet szerint egy férfi Győrbe érkezett, hogy kések, ollók köszörülésével pénzt keressen. Az egyik lakóházba nem engedték be, ezért berúgta a bejárati ajtaját. Egy idősebb lakó elküldte, és a lépcsőfeljáró felé vezető út elé állt. Az ollóval kereskedni akaró férfi ellenkezett, így a lakóval dulakodni kezdtek.

A támadó megfenyegette, többször megütötte, végül pedig

egy 8 cm pengehosszúságú ollóval megszúrta.

A családtagok a dulakodás zajára a helyszínre siettek, sikoltozni kezdtek, mire a támadó elmenekült. Az áldozat mellkasát két szúrás érte, ahol életfontosságú szervek (szív, tüdő, verőér, visszér) vannak. A szervek sérülése életveszélyes állapotot eredményezhet, amit ha nem látnak el időben, halált okozhat. A lakót ért támadás a körülményekhez képest szerencsésen végződött, mert

sérülései gyógytartama 8 napon belüli volt,

a súlyosabb következmény a szerencsének és a megtámadott eredményes védekezésének volt köszönhető.

A Győri Törvényszék a férfit emberölés bűntettének kísérlete miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre, tíz év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a fegyházbüntetésből legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. A férfi cselekménye személy elleni erőszakos bűncselekménynek minősül. Mivel rablás miatt 2018 novemberében és 2020 szeptemberében is elítélték, a törvény értelmében erőszakos többszörös visszaeső, ezen újabb súlyos bűncselekményért kötelező életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása.

A férfi és ügyvédje elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbeztek. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

(A nyitókép illusztráció).

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×