eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
fotó: police.hu
Nyitókép: police.hu

Emberi tragédia sejlik fel a láncfűresszel apjára támadó fiú történetében

Apja megölését és eltüntetését is kigondolta a gyanú szerint az az érdi férfi, aki ellen a napokban javasoltak vádemelést a nyomozók. A fiatalember gyerekkori bántalmazásról beszélt.

A rendőröket 2022. március 31-én riasztottak, hogy egy 34 éves férfi láncfűrésszel támadt idős apjára. Időben érkeztek, így meg tudták akadályozni a gyilkosságot – írja honlapján a rendőrség.

A rendőrség részletesen leírta, hogy mire jutott a vizsgálatuk. Eszerint az apa szerint soha nem volt közöttük gond, vele egy telken, de külön lakrészben élő fia azonban hosszú évekkel azelőtt kezdődött szekálásról, agresszivitásról, gyermekkori bántalmazásról beszélt.

A rendőrök szerint azt történt, hogy a támadó "úgy érezte, nem tudja tovább elviselni apja zsarnokoskodását. Míg apja boltba ment, mindent előkészített a gyilkossághoz: a sufniból előkereste a hatékonynak ítélt láncfűrészt, feltöltötte benzinnel, majd az udvaron várta hazatérő idős embert.

Két órán keresztül állt mozdulatlanul, mire apja belépett a kiskapun.

A beindított láncfűrésszel, "megöllek” felkiáltással felé szúrt, ám az megakadt hátráló apja ruhájában és leállt. Miközben a szülő elesett, fia a lefulladt láncfűrész fogazatával találta el védekező és hátán csúszva menekülni próbáló apja kezét, hasát, lábát. Nem sikerült beindítani a fűrészt és ezt kihasználva a megtámadott kiszaladt az utcára és egy szomszédtól kért segítséget. Fia követte a közben működésbe hozott fűrésszel, de egyik rokona rábeszélésére végül letette.

Az 53 éves apát kórházba vitték, sérülései nem voltak súlyosak, de ez a vizsgálat szerint nem támadóján múlt.

fotó: police.hu
fotó: police.hu

A 34 éves K. Istvánt emberölés bűntettének kísérletével gyanúsították meg, őrizetbe, majd letartóztatásba került. 2022 decemberétől bűnügyi felügyeletre enyhítettek ezt, egyben távoltartást rendeltek el.

A kihallgatáskor a férfi elismerte tettét, sőt,

átöltözött, mert tudta, hogy be fogják vinni, "ahol tiszta ruhában kell megjelennie".

Az áldozat bal kezén, bal lábszárán és hasán szenvedett felületi-, illetve hámsérülései, véraláfutásai 8 napon belül gyógyultak.

Az igazságügyi elmeorvos-szakértő véleménye szerint a gyanúsított nem szenved olyan betegségben, amely büntethetőségét befolyásolná. Tettével, annak következményeivel tisztában volt.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a most már 35 éves K. Istvánnal szemben az előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×