eur:
389.73
usd:
362.74
bux:
68067.14
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
police car on the street close up
Nyitókép: Fedorovekb/Getty Images

Akciófilmbe illő autósüldözés az M30-ason – videó

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt nyomoz egy magát georgiai és lengyel kettős állampolgárnak valló férfi ellen.

A megalapozott gyanú szerint 2023. május 3-án reggel a külföldi férfi egy cseh honosságú személygépkocsival úgy közlekedett Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében Tornyosnémeti irányába az M30-as autópályán, hogy az autóban hat személyt – közülük kettőt a csomagtartóban – szállított.

A rendőrök intézkedés alá kívánták vonni a járművet, annak sofőrje azonban a jelzés ellenére nem állt meg, hanem gyorsítva próbált meg menekülni a rendőrök elől, akikhez időközben megerősítő erőként két másik rendőrautó is csatlakozott.

A hatóságok emberei az autópályán megkülönböztető fény- és hangjelzés alkalmazásával követték az autót, mely során az elkövető néhol 180 km/h sebességgel haladva több alkalommal, szándékosan olyan kormánymozdulatokat tett, hogy a rendőrök az ütközés elkerülése érdekében hirtelen irányváltásra és fékezésre kényszerültek.

A férfi 25 kilométeren keresztül tartó menekülése során lehajtott az autópályáról és több településen áthaladva végül egy jobbra ívelő kanyarban eltúlzott sebessége miatt elveszítette uralmát a gépkocsi felett, lesodródott az úttestről, és az ott lévő autóbuszmegálló beton talapzatának ütközött.

Azzal, hogy a férfi szándékosan közvetlen veszélynek tette ki a rendőrök és utasainak életét, testi épségét, valamint fenyegetéssel akadályozta a rendőri intézkedést, hivatalos személy elleni és közlekedési bűncselekményt is elkövetett – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a 30 éves férfit, majd indítványozta letartóztatása elrendelését, amelyről a Debreceni Járásbíróság pénteken dönt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntette miatt külön eljárást folytat.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×