eur:
388.86
usd:
360.82
bux:
68190.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond az Esztergomi Szakképzési Centrumhoz (ESZC) tartozó tanszálloda kivitelezési munkálatainak megkezdéséhez kapcsolódó sajtótájékoztatón Esztergomban, az ESZC Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakiskola Dísztermében 2021. július 7-én. A kormány 1,8 milliárd forintos támogatásával az esztergomi Fürdő Szállóból konyhának, cukrászdának és étteremnek is helyet adó tanszállodát alakítanak ki. A tanszállodában az Esztergomi Szakképzési Centrum által oktatott 17 szakmacsoportból 9 szakmacsoport diákjai sajátíthatják majd el a gyakorlati ismereteket, három iskolából.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Mielőtt elfogták, Schadl György bent járt a minisztériumban

Letartóztatása előtti napon bent járt az Igazságügyi Minisztériumban Schadl György.

A végrehajtók elnöke, akit még 2021 őszén tartóztattak le, két alkalommal is az Igazságügyi Minisztériumban tárgyalt a letartóztatása előtti napon - írja a 24.hu nyomozati anyagok alapján.

A tárcánál a lapnak nem tudták megmondani, hogy kinél volt, mivel "az Igazságügyi Minisztériumba való beléptetéseket a Készenléti Rendőrség végzi, a belépési adatokkal ők rendelkeznek, azonban ezen adatokat maximum egy évig tárolják csak".

Azt azonban hangsúlyozták, hogy

Varga Judit miniszter a kérdéses időpontban vidéken volt egy rendezvényen.

A lap szerint Schadl György 2021. november 4-én reggel fél 9-kor ment be a minisztérium Nádor utca 22. szám alatti épületébe, ahol negyven percet töltött. Schadl ezután Takács Katalin, a végrehajtói kar hivatalvezetője társaságában távozott a minisztériumból. A nyomozók egy kávézóig követték őket, majd a páros körülbelül félórás beszélgetés után a Szabadság térre sétált, ahonnan a nő a végrehajtói kar autójával távozott.

A nyomozók megfigyelése szerint Schadl György „kommunikációja és artikulációja” alapján vitatkozott Takács Katalinnal.

A kamarai elnök és felesége másnap utazott volna Dubaiba, Ferihegyen fogták el a nyomozók, sok millió forintnyi készpénz volt nála, de csak az órája is 7 millió forintot ért. Az már csak hab a tortán, hogy diplomata útlevéllel is rendelkeztek.

Ahogy arról az Inforádióban többször is beszámoltunk Schadl Györggyel együtt Völner Pál államtitkár is az ügy részese. 2021 decemberében írtuk meg, hogy a Legfőbb Ügyészség az Országgyűlés mentelmi bizottságának részletesen megindokolta, miért kezdeményezi a vesztegetés elfogadásával gyanúsított Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését.

A határozati javaslat indoklásában olvasható: a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke alkalmanként 2-5 millió forintot, összesen 83 millió forintot adott az államtitkárnak azért, hogy a végrehajtásról szóló törvényben meghatározott törvényes jogait a kar elnöke érdekeinek megfelelően gyakorolja,

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×