eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Folytatódik az eljárás a gyilkosságig fajult csoportos verekedés ügyében

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként a büntetés súlyosítását és további bűncselekményben való bűnösség megállapítását indítványozta azzal a dusnoki férfival szemben, aki egy közlekedési vitába hevében szíven szúrta ellenfelét.

Az elsőfokú ítélet szerint egy magyar és egy román állampolgárságú férfi szóváltásba keveredett Dusnokon egy közlekedési vita miatt. A vita hevében boxerrel és vasvillával kölcsönösen megrongálták egymás gépkocsiját, ezért a magyar férfi telefonon riasztotta az édesapját – írja a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség közleményében.

Az apa azonnal a helyszínre sietett, de a fiatal román férfi addigra már elhajtott. A fiú és apja utána gépkocsijaikkal egy földesútig üldözték, ahova időközben megérkezett a román férfi felesége és apósa is. Ezután megálltak, kiszálltak a gépjárművekből, és összeverekedtek.

A bántalmazás miatt több sérülést szereztek, mire

a dusnoki apa elővett egy kést, amivel szíven szúrta a román család akkor 51 éves férfi tagját, aki a helyszínen életét vesztette.

Az elsőfokú bíróság a dusnoki apát öt év börtönbüntetésre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra. A fiát és a fiatal román férfit egy év hat hónap végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve két év végrehajtásában négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség az emberölést elkövető dusnoki férfi terhére súlyosítás, míg a vádlottak és a védőik felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbeztek. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a súlyosítás érdekében bejelentett ügyészségi fellebbezést fenntartva a kiszabott szabadságvesztés tartamának súlyosítását, valamint a férfi bűnösségének további testi sértés bűncselekményében történő megállapítását, míg a többi elkövetővel szemben az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×