eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Virágok pusztításával nyitott, és onnan már nem volt megállás

A Hatvani Járási Ügyészség a közelmúltban emelt vádat azzal az emberrel szemben, akiről nem mondható el, hogy szereti a virágot.

A vádirat szerint a 33 éves férfi először 2021. augusztus 11-én éjjel törte össze minden ok nélkül Csány községben az ottani szociális intézmény előtti lovasszekéren dekorációs célból elhelyezett virágládákat, melyekből a beültetett begóniákat a földre borogatta – olvasható a Heves Vármegyei Főügyészség közleményében.

Ezt a cselekményét – ittas állapotban – 2022 nyarán és őszén többször megismételte, rongálásainak hatókörét kiterjesztve immár az iskola, valamint a polgármesteri hivatal környékére is.

A virágládák feldúlásával a terhelt összességében több mint nyolcszázezer forintos kárt okozott a helyi önkormányzatnak. Az egyes cselekmények alkalmasak voltak arra, hogy a község lakói körében riadalmat és megbotránkozást keltsenek.

A vádlott mindezek mellett tavaly nyáron több parkoló gépkocsit is megrongált a községben, az egyiknek például egy pénzérmével összekaristolta a hátsó ajtaját, míg egy másikat több alkalommal kövekkel dobált meg.

A céltalan rongálások mellett a férfi rendszeres haszonszerzésre törekedve lopásokat is elkövetett Csányban,

ahol betört egy fagylaltozóba, továbbá erőszakkal felnyitott egy lakókocsit és egy büfékocsit.

Végül a bíróság – ügyészi indítványra – újabb, hatvani betöréseket követően elrendelte a letartóztatását. Ez a kényszerintézkedés jelenleg is fennáll.

A járási ügyészség többrendbeli rongálással, garázdasággal és dolog elleni erőszakkal megvalósított üzletszerű lopással vádolja az elkövetőt. A vádhatóság a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság ítélje két év börtönben letöltendő szabadságvesztésre és két év közügyektől eltiltásra a beismerésben lévő vádlottat, egyben alkalmazzon vele szemben vagyonelkobzást a lopásokból származó hasznának megfelelő összeg erejéig.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×