eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitásra készülnek a Savini nevű étterem dolgozói Milánóban 2020. december 12-én. A koronavírus-járvány miatt korábban bevezetett szigorú korlátozások eredményének köszönhetően december 13-tól Lombardia sárga zónának minősül. Ez azt jelenti, hogy a lakosok utazhatnak a régión belül, és este hat óráig nyitva lehetnek az éttermek és a bárok.
Nyitókép: MTI/ANSA/EPA/Paolo Salmoirago

Nőket erőszakolt meg Milanóban szilveszterkor, megvan az ítélete

Megszületett az első ítélet a milánói Dóm-téren 2021 szilveszter éjszakáján történt csoportos nemi erőszak ügyében, az északolasz nagyváros bírósága öt év tíz hónapot szabott ki egy Olaszországban született egyiptomi származású fiatalemberre.

A huszonkét éves Abdallah Bouguedrát csoportos szexuális erőszak és bántalmazás elkövetéséért ítélték el.

A Torinóban született fiatalember 2021 utolsó napján barátaival Milánóba ment ünnepelni, és az éjszaka folyamán a dóm előtti téren egy akkor 19 éves lányt és barátnőjét először körbevették, majd a földre lökték, és rátámadtak.

Az ügyészség, amely hat év börtönt kért, a tárgyalás során hangoztatta, hogy a kivétel nélkül észak-afrikai származású fiatal férfiakból álló csoport "élő fallal" vette körbe a kiszemelt nőket, így a szilveszteri tömegben nem lehetett látni, mi történik.

Tíz nő tett feljelentést újév első napjaiban. Négy férfit sikerült azonosítani a nők visszaemlékezése, valamint néhány szemtanú mobiltelefonnal készített felvételei alapján. Abdallah Bouguedrát szőkére festett haja és az általa viselt dzseki alapján tudták később azonosítani és őrizetbe venni.

A milánói bíróság kötelezte az erőszaktevőt, hogy fizessen 30 ezer euró kártérítést áldozatának, és további 7000 euró büntetést a városi önkormányzatnak.

További két társa ügyében május 4-én születik ítélet.

A belügyminiszter, Matteo Piantedosi május 10-re rendkívüli biztonsági értekezletet hirdetett meg Milánóban a helyi hatóságok képviselőinek részvételével, miután április utolsó napjaiban három nőt erőszakoltak meg, közöttük egy marokkói turistát. A milánói központi pályaudvaron hajnalban egy 27 éves marokkói hajléktalan három órára túszul ejtette, bántalmazta és megerőszakolta. A férfit a rendőrség a pályaudvar melletti parkban vette őrizetbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 19:41
×
×
×
×