eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Haltetemek a Mead-tó csaknem kiszáradt partján a Nevada állambeli Boulder közelében 2022. május 6-án. Az Egyesült Államok legnagyobb mesterséges tavának vizszintje elérte a kritikus szintet az ország délnyugati részét és a Colorado vízgyűjtőjét sújtó szárazság miatt. A folyó, illetve a gyűjtőtó biztosítja többek között Las Vegas, Los Angeles és San Diego ivóvízellátását, de öntözésre is használják az innen kivett vizet.
Nyitókép: MTI/EPA/Etienne Laurent

Irtózatos mennyiségű döglött halat borított egy szántóföldre

Vádat emeltek a halastó gazdája ellen.

A Hajdú-Bihar vármegyében található halastó tulajdonosa üzemeltetési engedély nélkül tenyésztett különböző fajtájú halakat.

A férfi, miután a halak az oxigénhiány miatt tömegesen elpusztultak, április 13. és 22. között utánfutóval egy Gáborján külterületén található földterületre vitte a tetemeket és a tulajdonos engedélye nélkül ott több kupacban elhelyezte.

A földön hét különböző fajtájú hal tetemét találták meg; az össztömegük meghaladta az ezer kilogrammot.

A hulladékgazdálkodási szabályozás értelmében a haltetemek hulladéknak minősülnek. A kezeletlenül, szántóföld mellé leborított hulladék pedig alkalmas az emberi élet, testi épség, egészség, a föld, a víz, a levegő vagy azok összetevőinek veszélyeztetésére.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség indítványozta, hogy a Berettyóújfalui Járásbíróság a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

(Címképünk csak illusztráció)

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×