eur:
390.24
usd:
364.28
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Handcuffs Forrás:Getty Images/Peter Dazeley
Nyitókép: Forrás:Getty Images/Peter Dazeley

Hétmilliárdos csalásra bukkantak

A gyanú szerint két budapesti férfi fiktív számlákra épülő cégláncolatot működtetett, amellyel több mint hétmilliárd forintos kárt okoztak.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak társaikkal valótlan tartalmú számlákat befogadó és tényleges tevékenységet nem végző cégekből álló, színlelt informatikai szolgáltatásokra létrehozott számlázási hierarchiát építettek fel. Céljuk az volt, hogy a számlát befogadó gazdasági társaságok - a nekik kiállított és általuk befogadott fiktív számlák könyvelésbe beállításával adóelkerüléshez nyújtsanak segítséget.

Az elsőrendű gyanúsított működtette a számlázási láncolatot, a másodrendű gyanúsított a több cégből és több szintből álló fiktív számlagyár működtetésénél az érintett cégek adminisztratív feladatainak ellátásában vett részt.

A bűncselekményben érintett 29 cég bankszámlája és a hozzá tartozó bankkártya felett az elsőrendű gyanúsított rendelkezett.

A letartóztatottak 2021-től elfogásukig tevékenységükkel több mint hétmilliárd forint vagyoni hátrányt okoztak a gyanú szerint. A Pécsi Járásbíróság egy hónapra rendelte el a büntetett előéletű gyanúsítottak letartóztatását.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, a határozat így egyelőre nem végleges.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×