eur:
395.64
usd:
371.94
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
fotó: ügyészség
Nyitókép: ügyészség

Varázslatos trükkel lopta az áramot, ezt más is megirigyelné

Az ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat egy nő ellen, aki meghökkentő trükkel lopta az áramot Salgótarjánban.

A 43 éves albérletben lakott és ott az áramszolgáltatót egy felszerelt, de használaton kívüli mérőórával megtévesztve lopta az áramot egy éven keresztül - írja az ügyészség a közleményében.

A nő az általa és családja által bérelt salgótarjáni kolónialakásban úgy használta az áramot, hogy

a mérőhelynél az áramszolgáltató rendszerében nem szereplő mérőórát szereltetett fel,

a szolgáltató megtévesztésére.

Ugyanakkor ezt a mérőórát megkerülve a bejövő alumínium fővezetéket megbontva és arra szabálytalanul rácsatlakozva méretlenül vételezte a villamos áramot és látta el villamos energiával a lakásban található fogyasztó berendezéseket, összesen több mint 77.000.- Ft értékben.

Bár a villamos áramot a maga fizikai valójában nem lehet birtokba venni, de ha valaki a villanyóra átalakításával, manipulálásával ellenszolgáltatás nélkül jut villamos áramhoz, lopást követ el.

Az ügyészség ezért lopás bűntette miatt emelt vádat és pénzbüntetést kért, valamint az eltulajdonított áram értékét is meg kell térítenie az áramszolgáltatónak.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×