eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Details with the red and blue lights siren on top of a police car
Nyitókép: CatEyePerspective/Getty Images

Nagy nehézségek árán sikerült csak megfékezni az őrjöngő nyugdíjast

Könnygázt kellett bevetnie a rendőrségnek.

Kiabálások és szirénázás hangja zavarta meg az ünnepi hétfő délutánt a XI. kerület egy csendes utcájában, miután az egyik kertes házban lakó 80 éves asszony teljesen kikelt önmagából; őrjöngött, káromkodott és „magán kívül tombolt” – írja a Bors.

A bulvárlap szerint a nő jó ideje rettegésben tartotta a környéket, most viszont odáig fajult a helyzet, hogy az egyik szomszédja kihívta rá a mentőket. Az asszony azonban nem volt hajlandó kijönni a házából, sőt, elbarikádozta magát, ezért a mentők riasztották rendőr és tűzoltó kollégáikat.

Az egyenruhások körbevették a házat, és többször felszólították a nőt, hogy feltartott kézzel jöjjön ki, de semmi sem történt. „Nagyon türelmesek voltak, vagy fél tucatszor megkérték, hogy fáradjon ki, normálisan beszéltek vele, de nem volt hajlandó kijönni. Ezután ment be a kapun egy tűzoltó, hogy betörje az ablakot” – idézte fel egy szemtanú.

Az ezt követő eseményekre senki nem számított: a nyugdíjas ugyanis már lesben állt az ajtó mellett, és

amint a tűzoltó betörte az üveget, egy szuronnyal szúrt felé.

Szerencsére a tűzoltónak nem esett baja. A rendőrök végül könnygázt alkalmaztak, így hozták ki az idős nőt, akit kísérettel kórházba szállítottak.

A Bors információi szerint a nő valaha a büntetés-végrehajtás kötelékeiben dolgozott, és soha nem volt könnyű természet. Az elmúlt 10 évben azonban sokkal rosszabb lett a helyzet, mivel sokszor kezdett indokolatlanul őrjöngeni: hol gyerekek labdáját szúrta ki egy késsel, hol kutyaürülékkel dobálózott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×