eur:
389.38
usd:
363.17
bux:
68131.85
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Police.hu

Pillangókéssel szurkálta halálra barátnőjét, hosszú börtönévekre készülhet

Emberölés miatt állítja bíróság elé a Pest Vármegyei Főügyészség azt a K. Lászlót, aki 2021 nyarán halálra késelte a barátnőjét Gödön. Tíz év börtönt és tíz év közügyektől eltiltást kértek a férfire.

A vádirat szerint az elkövető és a barátnője között 2021 februárjában alakult ki szerelmi kapcsolat. Viszonyuk viharos és hullámzó volt a férfi féltékenysége miatt, előfordult, hogy a vádlott egy veszekedés során a nő autójának szélvédőjét betörte – olvasható a Pest Vármegyei Főügyészség közleményében.

2021 júliusában az elkövető alkalmi munkát vállalt egy ismerősénél, ahol napközben szeszes italt is fogyasztott. A munka végeztével a férfit ismerőse vitte a sértetthez, akit megláttak útközben és felvettek. A sértett és az elkövető már az autóban is veszekedtek. Az ismerős később Gödön a Duna úton rakta ki őket.

Miközben gyalogosan haladtak tovább, ismét szóváltás alakult ki a pár között, ami lökdösődésbe fordul át. Ekkor a férfi elővett a zsebéből egy pillangókést és többször is a sértett felső teste felé szúrt. A nő kezeit maga elé tartva próbált védekezni és hátrált az árok felé.

A férfi a nőt az árokba lökte, majd a hanyatt fekvő sértettre térdepelt és többször megszúrta a felső testét.

A férfi magatartásának az vetett véget, hogy az utcában lakók felfigyeltek a cselekményre és kiabálva közelítettek feléjük. Erre az elkövető elmenekült és futás közben eldobta a véres kést is.

A sértett mellkasán, vállán, bordái között és felkarján szenvedett el szúrt sérüléseket, amik következtében kórházi ápolása során elhunyt.

A Pest Vármegyei Főügyészség az ügyben emberölés bűntette miatt emelt vádat az elkövető ellen.

A Budapestkornyeke.hu értesülése szerint tíz év börtönt és tíz év közügyektől eltiltást kértek a dunakeszi illetőségű K. Lászlóra, aki a nyomozati szakaszban nem ismerte el a tettét, és a kérdésekre sem válaszolt a kihallgatásai során. Az igazságügyi elmeorvos-szakértők megállapításai szerint nem elmebeteg, és kóros elmeállapotban sem szenved, azaz büntethető.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×