eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
Nyitókép: Pixabay

Súlyos börtönbüntetést kaptak a kelenföldi garázdák

Minden ok és előzmény nélkül vertek véresre egy külföldi férfit.

Az elkövetők pár héttel ezelőtt, a Kelenföldi pályaudvar metró aluljárójában minden előzmény és ok nélkül támadtak rá egy férfira, akit súlyosan bántalmaztak.

A vád szerint a 40 éves férfi és 47 éves társa, ittasan odamentek egy padon ülő, általuk korábbról nem ismert külföldi férfihoz, és rászóltak, hogy menjen el onnan. A férfi eleget tett a felszólításnak, és távolabb ment. A férfiak azonban utána mentek, utolérték, az egyikük hátulról megragadta a nyakát és a földre rántotta, majd a földre került sértettet még ököllel, többször arcon ütötte. Ezután a társa is bekapcsolódott a bántalmazásba, és ő is ököllel arcon ütötte a földön térdelő sértettet, miközben a másik támadó megrúgta a férfi fejét.

A vádlottak ezután kissé eltávolodtak, pár másodperc múlva azonban ismét visszatértek a még mindig földön térdelő, és már erősen vérző sértetthez, és mind a ketten megrúgták a fejét.

A sértett a bántalmazás következtében súlyos orr- és arcsérüléseket szenvedett.

A Budai Központi Kerületi Bíróság a vádlottakat, súlyos testi sértés bűntette miatt bűnösnek mondta ki, és ezért a 40 éves férfit, mint erőszakos többszörös visszaesőt, 3 év 6 hónap fegyházbüntetésre, társát pedig 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte. A bíróság ügyészi indítványra elrendelte a vádlottak letartóztatását is, a másodfokú eljárás befejezéséig.

Az ítélet nem jogerős, a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×