eur:
389.69
usd:
364.29
bux:
68100.84
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Fogházbüntetést kapott a játékpisztolyos rabló

Letöltendő fogházbüntetésre ítélt első fokon a bíróság egy fiatalkorút, aki társaival játékpisztollyal rabolt ki gyerekeket a Gellérthegyen.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség három - az elkövetéskor 18, 17, illetve 14 éves - fiatallal szemben emelt vádat, akik 2021 őszén egy gellérthegyi játszótéren négy kiskorú fiút támadtak meg, hogy az értékeiket megszerezzék.

A vádirat szerint a vádlottak 2021. szeptember 19-én elhatározták, hogy erőszakos úton szereznek pénzt.

Magukhoz vettek egy - valódi fegyvernek látszó - játékpisztolyt, majd az esti órákban a XI. kerületbe,

egy gellérthegyi játszótérhez mentek, ahol arcukat maszkokkal, sapkával és napszemüveggel eltakarva megszólítottak négy kiskorú fiút.

Megkérdezték a sértetteket, van-e cigarettájuk, majd körbeállták őket. Ezután a 17 éves vádlott elővette a játékpisztolyt, amelyet jól láthatóan csőre húzott, majd felszólította a sértetteket, hogy álljanak sorba és pakolják ki az értékeiket.

Az ügyészségi közlemény szerint a vádlottak fellépése és a valódinak tűnő fegyverrel fenyegetés a kiskorú sértettekre bénítóan hatott.

A négy fiú mobiltelefonokat és fülhallgatókat adott át a támadóknak. A vádlottak csak az egyik sértett - mintegy 100 000 forint értékű - mobiltelefonját tartották értékesnek, azt eltették, a többi értéket pedig visszaadták.

Ezt követően a 17 éves támadó a telefon kódját követelte, majd a kezében lévő pisztolyt a sértett homlokához tette és megfenyegette a fiúkat, hogy ha feljelentést tesznek, nagyon megbánják.

A Budai Központi Kerületi Bíróság fiatalkorúak bíróságaként a három támadót bűnösnek mondta ki,

és a 17 éves - korábban már büntetett - vádlottat 2 év, fiatalkorúak fogházában végrehajtandó szabadságvesztésre, 18 éves társát szintén 2 év, 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, az elkövetéskor még csak 14 éves társukat pedig próbára bocsátotta.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség mindhárom vádlott esetében súlyosításért fellebbezett - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×