eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

A TEK-et küldték a gyerekével elzárkózó óbudai rémért, közzétették a videót

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a kapcsolati erőszak és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett férfi letartóztatását indítványozza.

A megalapozott gyanú lényege szerint egy 46 éves férfi 2020 ősze óta rendszeresen bántalmazta élettársát azokban a III. kerületi lakásokban, ahol laktak, legtöbb esetben közös kiskorú gyermekük előtt, illetve alkalmanként a gyermeket is megütötte. A gyanúsított kedden a késő esti órákban ismét bántalmazta élettársát, ami miatt néhány órával később elfogták – írja közleményében a – írja Fővárosi Főügyészség.

A rendőri intézkedés során a gyanúsított szintén agresszív magatartást tanúsított,

kiskorú gyermekével a lakásba bezárkózott, annak kinyitására és az elfogásra a Terrorelhárítási Központ bevetési egységének közreműködésével került sor.

Az őrizetbe vett férfival szemben testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettének, védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettének, valamint kiskorú veszélyeztetése bűntettének megalapozott gyanúja került közlésre.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség az őrizetbe vett férfi letartóztatását indítványozza, mivel a megalapozott gyanú szerinti bűncselekmények jellege alapján a bizonyítás veszélyeztetésének a reális lehetősége fennáll. Emellett, mivel a férfi erőszakos bűncselekmény miatt már volt büntetve, illetve más büntetőeljárás is folyik ellene, a bűnismétlés veszélye is olyan közvetlen, hogy az csak a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésével zárható ki.

A letartóztatás elrendelésének tárgyában a nyomozási bíró várhatóan még pénteken dönt.

Frissítés: A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra – 2023. február 20-ig – elrendelte annak az óbudai férfinak a letartóztatását, akit testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével és más
bűncselekményekkel gyanúsítanak – jött a Fővárosi Törvényszék közleménye péntek délután az ügyben.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×