eur:
389.2
usd:
357.4
bux:
73144.53
2024. július 22. hétfő Magdolna
Nyitókép: forrás: Somogy Megyei Főügyészség

Pótkerékben csempészték a kokaint

Több mint négy kilogramm kokaint szállított Magyarországra a két férfi.

Egy negyvenes éveiben járó személy a vádirat szerint tavaly megállapodott holland kábítószer-kereskedőkkel arról, hogy nagyobb mennyiségű drogot szállítson, majd az "árut" hígítás és kiporciózás után értékesítse – derül ki a Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatásából.

A férfi a bűncselekménybe bevont egy huszonéves férfit is, aki hatszor ment Eindhovenbe gépkocsivásárlás ürügyén egy autószállításra szolgáló kistehergépkocsival.

Az utolsó két úton a kábítószert ebben a pótkerékben rejtették el:

A rendőrök a hatodik utazás után rajtaütésszerűen ellenőrizték az idősebb férfi siófoki lakóhelyét. A pótkerékből előkerült drogot lefoglalták, a feltételezett elkövetőket őrizetbe vették, és a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

A főügyészség a bűntett miatt fegyházbüntetést, pénzbüntetést, és járművezetéstől való eltiltást indítványozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tépni kezdték az európai részvényeket

Tépni kezdték az európai részvényeket

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthatunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is emelkedhetnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×